Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Räddningstjänsten Medelpad

Rattfull körde i diket med skördetröska

Vanligtvis tänker vi oss förare i bilar och lastbilar när vi pratar om rattfylla, men även bakom ratten på en jordbruksmaskin är det olagligt att ta sig en hutt.

Det var under söndagen som Medelpads räddningstjänst fick rycka ut på en något ovanlig olycka i Njurunda söder om Sundsvall. En skördetröska låg på taket vid sidan av vägen. Föraren, en man i 50-årsåldern, fanns inte vid olycksplatsen när personal och polis kom dit, han befann sig i stället i sitt hem. Där fick han blåsa och polisens alkomätare gav utslag för att alkohol i utandningsluften. Efterföljande blod- och urinprov på polisstationen ska bekräfta om mannen var påverkad redan innan olyckan eller om det handlar om så kallad eftersupning. I anslutning till skördetröskan fann polisen ölburkar som har kunnat kopplas till föraren.

Polisen har hållit förhör med mannen men är förtegen om vad som kommit fram genom dessa. Det enda som är känt är att mannen säger sig ha fått möte och därmed var tvungen att ligga långt till höger på vägen. Det breda fordonet ska då ha kasat ner i det branta diket för att sedan slå runt.

Provsvaren väntas ta några veckor innan de ger besked, till dess är mannan misstänkt för grov rattfylla.