Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Red Bull släpper gatbil 2018

Energidrycksföretagets motorsportavdelning, Red Bull Racing, ska släppa en gatbil under 2018, men de hämtar inte in hjälp från Infiniti utan från brittiskt håll.

Red Bull är kända för framför allt energidrycker, men också för Formel 1 (fyra mästerskapstitlar i rad 2010-2013), extremt höga fallskärmshopp (39 kilometer upp i luften), fritt fall genom ljudvallen och en hel del annat. Men gatbilar är de inte speciellt kända för, trots sitt samarbete med Nissans lyxmärke Infiniti (du kommer väl ihåg Infiniti Q50 Eau Rouge som aldrig gick i produktion?). Red Bulls tidigare F1-förare Sebastian Vettel, numera i Ferrari, var dessutom prestandachef för märket, men likväl är Red Bull inget man förknippar med vanlig bilkörning.

Det ska snart bli ändring på det. För under 2018 är det tänkt att Red Bull, egentligen Infiniti Red Bull Racing, ska lansera en gatbil. Enligt brittisk media har det österrikiska företaget inte sökt hjälp hos Infiniti utan hos Aston Martin.

Red Bull-stallets chefsdirektör Adrian Newey uppges redan ha kommit långt i arbetet som genomförts i nära samarbete med Aston Martins designers. Bilen sägs bli extremt aerodynamisk med vissa delar hämtade från Aston Martins banbil Vulcan (bilden ovan). Dock ska de båda bilar inte ha något med varandra att göra i övrigt.

Det är med andra ord ingen vanlig Svensson-bil vi kommer att få se 2018. Red Bulls bil är inget annat än en supersportbil som är tänkt att konkurrera med Ferrari LaFerrari, McLaren P1 och Porsche 918 Spyder. Med andra ord kommer den inte att se ut som på bilden nedan.