Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110414-saab-antonov
110414-saab-antonov
110414-saab-antonov
110414-saab-antonov

Regeringsbeslut om Antonov och Saab väntas inom kort

Ett avtal mellan Saab och en ”utländsk part” lämnades på torsdagsmorgonen till Riksgälden som har skickat det vidare till regeringen. Den utländska parten är förmodligen Vladimir Antonov som slutligen kan vara på väg att släppas in i Saab.

Turerna om ryske affärsmannen Vladimir Antonovs inblandning i Saab har varit många och långa men nu tycks det som att Antonovs kamp för att få bli Saab-delägare kan vara inne i sitt slutskede. På torsdagsmorgonen fick Riksgälden ett färdigt avtal mellan Saab och vad som beskrivs som en utländsk part. Riksgäldsdirektören Bo Lundgren säger till TTELA att Riksgälden inte har några invändningar mot avtalets konstruktion och att det därför redan har skickats vidare till regeringen som väntas fatta slutgiltigt besked inom kort.

Den utländska parten i sammanhanget lär vara den ryske bankmannen Vladimir Antonov som länge har kämpat för att få bli delägare i Saab och som sägs vara beredd att investera omkring 500 miljoner kronor i Saab. De anställda i Trollhättanfabriken fick i dag besked om att de inte ska komma till jobbet i morgon heller och enligt tidigare uppgifter från Saab kan det ta upp emot en vecka efter det att den finansiella situationen har ordnat upp sig innan produktionen kan komma upp i full fart igen.

Läs mer