Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rekordförsäljning av etanol

Under juni månad noterade OKQ8 rekordstor försäljning av etanol, E85 på landets mackar. Och prognosen visar på en fortsatt stadig ökning.

OKQ8:s försäljning av etanol tog rejäl fart under maj för att under juni nå ny rekordnivå. Totalt sålde OKQ8 för första gången mer än 3 miljoner liter etanol under månaden, en ökning med 55 procent i jämförelse med juni 2007.


– Det här är den högsta månadsförsäljningen av E85 sedan OKQ8 började sälja etanol 1994, säger Camilla Slunge Dowling, miljöchef på OKQ8.
– Vi säljer mer än någonsin tidigare och efterfrågan kommer att fortsätta öka, förklarar hon vidare.


 


Faktorerna till den ökande etanolförsäljningen bottnar i ett ökat miljömedvetande.


– Höstens och vårens klimatdebatt och regeringens införande av 10 000 kr i miljöbilspremie, har tillsammans med etanolprissänkningen i början på april satt rejäl fart på etanolförsäljningen, säger Camilla Slunge Dowling.


 


Samtidigt slår miljöbilsförsäljningen nya rekord.


– Vi förväntar oss en fortsatt ökning av etanolförsäljningen mot bakgrund av den starka försäljningsutvecklingen för miljöbilar, säger Camilla Slunge Dowling.


 


OKQ8 är marknadsledande inom miljöbra drivmedel i Sverige. Som ytterligare ett kvitto på det lanserar OKQ8 i höst Diesel ECO 20, en diesel med iblandning av 20 procent förnyelsebart bränsle.


OKQ8 har i dag flest etanolstationer i Sverige – 236 av landets totalt cirka 890 stationer.


– Vi fortsätter vår satsning på etanol. Innan årsskiftet beräknas OKQ8 ha 300 etanolstationer, säger Camilla Slunge Dowling.