Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bugatti Chiron Super Sport.Bugatti Chiron Super Sport.Bugatti Chiron Super Sport.
Bugatti Chiron Super Sport. Foto: Bugatti

Ren eldrift inget för Bugatti

Blir det en elbil eller en suv från Bugatti? Nej, inte under de närmaste tio åren, hävdar vd Matte Rimac.

Suvar och elbilar, det är vad som gäller för de flesta biltillverkare. Och de som ännu inte erbjuder biltyperna gör det alldeles snart. Men det finns ett undantag – Bugatti.
Det kan tyckas konstigt i och med att Bugatti Automobiles numera styrs av Porsche sedan samgåendet med Rimac. Porsche satsar som bekant stort på både suvar och elbilar medan Rimac kan ses som symbolen för eldrivna supersportbilar.

Men Mate Rimac, vd för nybildade Bugatti Rimac, säger i en intervju med tyska Automobilewoche att varken suv eller elbil finns med i planerna.

Två elbilar från Rimac respektive Porsche. En bensinbil från Bugatti. Förhållandet kommer att kvarstå de närmaste  tio åren.Två elbilar från Rimac respektive Porsche. En bensinbil från Bugatti. Förhållandet kommer att kvarstå de närmaste  tio åren.Två elbilar från Rimac respektive Porsche. En bensinbil från Bugatti. Förhållandet kommer att kvarstå de närmaste  tio åren.
Två elbilar från Rimac respektive Porsche. En bensinbil från Bugatti. Förhållandet kommer att kvarstå de närmaste tio åren. Foto: Porsche

– En helt elektrisk version ingår inte i vår tioårsplan för Bugatti. Det kommer inte heller att finnas någon suv, säger han.

Mate Rimac berättar att han har fått motarbeta Porsche och Volkswagen som båda har önskat att nästa generation Bugatti ska var elektrisk. I stället blir det en Bugatti med en ny generation bensinmotorer, dock inte utan eldrift. Någon form av kraftfullare elektrifiering kan vi se fram emot.

LÄS MER: Rimac Nevera officiell – extrem elbil från Kroatien