Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Bilvårdsfanatikern Erik Wedberg på Teknikens Värld ger dig do´s and dont´s.
2 AV 2
Foto: Renault

Renault Arkana uppdateras

Renault stuvar om i utbudet och gör en blygsam uppdatering av coupésuven Arkana.

Huruvida Renault har skrivit om reglerna med sin coupésuv Arkana, som det står i pressmeddelandet, låter vi vara osagt men modellen har ändå sålt bra: 163 000 exemplar sedan lanseringen i oktober 2020 – 240 000 om man räknar med XM3 som modellen heter i Sydkorea. Nu meddelar man att det dags för nya Arkana – det vill säga en uppdatering i den lite blygsammare skolan.

Det handlar om kosmetiska ting. Modellen förses med en ny grill och med Renaults nya logotyp. Eftersom utrustningsnivåerna stuvas om så tillkommer olika typer av färger och kromalternativ. Evolution, Techno och Esprit Alpine heter de nya varav den sist nämnda är det nya sportiga alternativet om än med en lyxig touch tillskillnad från R.S. Line som det ersätter.

1 AV 3
Foto: Renault
2 AV 3
Foto: Renault
3 AV 3
Foto: Renault

63 procent av årets europeiska kunder har valt Arkana med hybriddrift: E-tech 145 kallad. Det kommer även framtida kunder kunna göra då ”nya” Arkana lämnas orörd under skalet. Förutom hybriden finns även bilen med mildhybridmotor på 140 alternativt 160 hästkrafter.

I Sverige har Arkana sålts i 196 exemplar i år och är märkets fjärde bäst säljande modell efter Mégane, Clio och Captur.

Uppdaterade Arkana kan i Sverige börja beställas efter sommaren 2023.