Renault Captur har lagt sig under kniven

Renaults crossover Captur har hängt med i fyra år, så nu är det dags för ett ansiktslyft. Nyheter på både ut- och insida ska få Renault-köparna att behålla intresset.

Uppdaterade Captur finns just nu att beskåda i Genève och där bjuds beskådarna på bland annat en ny grill som inspirerats av storebror Kadjar, kromlister på sidorna, nya "hasplåtar" både bak och fram samt nya 16- eller 17-tumshjul.

Tre nya karossfärger finns tillgängliga – Desert Orange, Ocean Blue, och Amethyst. Taket kan numera fås i Mercury Silver och strålkastare med full-LED finns tillgängliga på de högre utrustningsnivåerna.

På insidan finner vi, enligt Renault, högre kvalitetskänsla i materialen. Mer krom, bättre material i ratt, dörrsidor och växelspak, LED-lampor i taket och nya stolar ska göra upplevelsen trevligare under färd.

Ett nytt utrustningspaket, kallat Signature S Nav/Initiale Paris, erbjuds också. På utsidan gör detta tillval hasplåtarna och fönsterlisterna metallicgrå, samt ges det tillgång till en rad andra exteriörfärger. Inuti bilen är stolarna klädda i nappaläder, likaså är även ratten och dörrsidorna klädda i läder. Pedalerna och trösklarna är i aluminium. Standard är nyckellös öppning och låsning av bilen, parkeringsassistent, döda vinkeln-varnare, senaste versionen av infotainmentsystemet R-Link samt stereoanläggning från Bose.

Priser för ansiktslyfta Captur är inte klara, men Renault öppnar orderböckerna i sommar, så innan dess bör de ha presenterats.