Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Renault Captur ny kompakt crossover

För att stjäla lite av strålkastarljuset från nyligen presenterade Peugeot 2008 väljer Renualt nu att ge oss en glimt av den kommande kompakta crossovern Captur. Nissan Juke är på väg att få ett syskon.

Som ett direkt svar på Peugeot 2008 får vi nu den första bilden på Renaults kommande småsuv Captur. Att Captur blir en konkurrent till 2008 råder det ingen tvekan om men det återstår ännu att se om Renault baserar sin lilla suv på koncernsyskonet Nissan Juke. Capturs storlek är ännu en väl bevarad hemlighet men konceptbilen Captur från Genèvesalongen 2011 var en bil i Jukes storlek och det vore väl rent av dumt av Renault-Nissan att inte använda teknik som redan finns.

 Captur-projektet kallas intern J87 och som vi kan se på denna första bild lånas mycket av designen från nya Clio, som i sin tur är inspirerad av elbilskonceptet Zoe. För att inte krocka allt för mycket med sportiga Juke kan man tänka sig att Renault väljer en lite lyxigare framtoning för Captur och den första bilden visar takstolpar och backspeglar i avvikande färg, vilket bara lär vara ett i raden av många utrustningsalternativ enligt rådande individualiseringstrend.

 Mer information och fler bilder på Captur kommer redan mot slutet av veckan medan den riktiga premiären dröjer till Genèvesalongen i mars. Men det lär inte sluta där. Vi har tidigare rapporterat om Renaults planer att förvandla även nästa generation Nissan Qashqai och X-Trail till franska suvar.