Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Renault Clio återkallas för bromsfel

Renault tvingas återkalla nästan 400 000 exemplar av Clio på grund av ett bromsfel. Även Renault Kangoo och systerbilen Mercedes Citan återkallas till följd av bromsproblem.

Renault meddelar att 402 000 exemplar av småbilen Clio kommer att återkallas. Återkallelsen inleddes redan förra månaden men först nu går man ut offentligt. Anledningen till återkallelsen är en felmonterad skyddskåpa i hjulhuset som kan blotta bromsledningar för slitage. Renault säger sig inte känna till några inträffade olyckor till följd av felet.

Återkallelsen omfattar alla Clio-bilar byggda i den turkiska fabriken i Bursa fram till februari i år samt alla bilar som tillverkats i fabriken i franska Maubeuge.

Även Renault Kangoo är drabbad av en återkallelse relaterad till bromssystemet men här handlar det om ett kontaktdon till ABS-systemet som på vissa bilar monterats på fel vis. Det innebär att även Mercedes tvingas till en återkallelse. Kangoos systerbil Citan måste även den uppsöka verkstad för kontroll av bromssystemet. Citan har visat sig vara en problemfylld bil för Mercedes. Så sent som i våras återkallades 3 500 Citan-bilar i Europa på grund av dåliga sidokrockkuddar.