Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Renault Clio facelift officiell – med drag av Mégane

Tänk vad tiden springer iväg kvickt, det har nämligen redan passerat fyra år sedan senaste Clio-generationen dök upp. Därför är det nu dags för den populära småbilen att uppdateras.

Europas näst mest sålda småbil 2015, Renault Clio (endast slagen av Ford Fiesta som i år fyller 40 år), uppdateras inför modellår 2017 för att dels hänga med i konkurrensen som blir allt tuffare (Volkswagen Polo nafsar Clio i baken) och dels för att anpassa sig till sina nya storasyskons utseende.

Förändringarna som Clio genomgår är långt ifrån enorma, men det som ändrats syns. Exempelvis har främre stötfångaren med tillhörande spoilerparti fått ett helt nytt och betydligt tuffare utseende. Grillen som omger emblemet och som sträcker ut mot strålkastarna, som numera finns med LED, har fått nya ribbor och de små LED-varselljusen på respektive flank har försvunnit. I stället har lysdiodslingorna tagit plats i strålkastarna, formade som bokstaven C (bakvänd på vänster sida), precis som på nya Mégane, Scenic, Koleos och Talisman – om än i nättare format.

Bak på bilen är det väldigt lite förändrat. Det är bara bakljusens innehåll som har aningen annorlunda utseende, grundformen är dock densamma.

Även kombin uppdateras. Clio RS facelift presenteras däremot senare.

Inuti uppdaterade Clio känner man igen sig från hur det såg ut tidigare. De enda synliga förändringarna är lite annorlunda ratt samt annan växelspaksknopp och omgjord damask. Renault säger att de har försett Clio med material på insidan som normalt endast används till de lite större och dyrare modellerna.

Ett nytt motoralternativ har tillkommit. Det heter 1,5 dCi 110 och är en dieselmotor på 110 hästkrafter som är kopplad till en sexväxlad manuell låda. Denna växellåda finns numera även i kombination till bensinmotor TCe 120. Totalt finns det elva olika drivlinealternativ till Clio modellår 2017 och framåt.

Ett nytt infotainmentsystem, R&Go tillgängliggörs till Clio i och med uppdateringen. Med detta system, som finns redan i instegsversionerna, kan mobiltelefonens innehåll speglas på bilens skärm på mittkonsolen.

Nytt är också parkeringssensorer fram samt backkamera, om än bara på vissa modellversioner.

I sommar öppnar Renault orderböckerna för uppdaterade Clio och själva lanseringen äger rum i höst.