Renault Clio R.S. Red Bull Racing RB7 firar F1

Renault firar fjolårets seger i Formel 1 med en specialutgåva av lilla Clio R.S. som får cupchassi och fartiga fälgar.

På söndag går startsignalen till årets första F1-lopp i Australien GP, och bland bilarna på startfältet har åtta stycken Renault-motorer från fyra olika stall –Red Bull Racing, Lotus, Caterham och Williams. Med tanke på Red Bulls förstaplats 2011 är årets säsong en stor grej för Renault, som dagarna till ära passar på att lansera en specialutgåva av lilla Clio R.S. med det lite långa tilläggsnamnet Red Bull Racing RB7. 

 Special-Clion kommer med cup-chassi, svarta 18 tumshjul, och en display som visar viktig information som 0-100-tider, varvtider och annat som hjälper föraren slipa på sin körstil. Motorn levererar 203 hästkrafter vilket betyder en litereffekt på strax över 100 hästkrafter. Den nattsvarta färgen med målflaggan på taket kontrasteras av de knallgula detaljerna i grillen, på backspeglarna och diffusern där bak.

 Bakom ratten sitter föraren i skålade sportstolar från Recaro och kan pilla på Renault R.S. specialprylar som till exempel den lite rejsigare växelspaksknoppen. 

 Blev du precis jättesugen att köpa bilen får du bege dig till Frankrike, Spanien, Schweiz, Belgien eller Nederländerna och slanta upp 27 900 euro, motsvarande drygt 250 000 kronor. Sverige får inga bilar.