Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Renault Duster Détour visad i Sydafrika

Med inspiration från Dakarrallyt och filmerna Mad Max och Terminator har Dacia Duster förvandlats till Renault Duster Détour. För att göra det hela ännu lite märkligare är den reserverad för Sydafrika.

Med sitt låga pris och dugliga fyrhjulsdrift har Dacia Duster blivit något av en försäljningsframgång här i Sverige och det samma gäller i Sydafrika, men där säljs den billiga suven under Renault-flagg. Om Duster passar bättre med Renault- eller Dacia-logga i fronten låter vi vara osagt men vi tycker i alla fall att utseendet på konceptbilen Détour Duster som visas i Sydafrika passar Duster.

 Détour Duster är inget annat än en showbil byggd i ett exemplar för att ställas ut på bilsalongen i Johannesburg men bilen har uppmärksammats på många håll i världen, kanske för att Renault nämner Mad Max, Terminator och Dakarrallyt som influenser vid bygget av konceptet. Bortsett från några centimeter högre markfrigång är det bara plast och gummi som skiljer Détour Duster från en vanlig Renault eller Dacia Duster.