Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Renault

Renault ersätter Kadjar med nya Austral

Renault lanserar en ny crossover-suv som ska heta Austral. Den ska ersätta Kadjar.

För sex år sedan introducerades Renaults suv Kadjar. Tre år senare kom en uppdatering och nu, ytterligare tre år senare, meddelas att modellen ska ersättas. Renault hade stora förhoppningar för Kadjar vid lanseringen 2015, men den har uppenbarligen inte gett det resultat man önskade sig.

I stället kommer en ny kompakt C-segmentsuv ta plats och den ska heta Austral. Namnet kommer från det latinska ordet australis, som är översättningen av landet Australien.

Renault Kadjar vid en provkörning för ett par år sedan. Klicka på bilden så kan du läsa den. Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Crossover-suven är därmed först ut i tillverkarens nya serie av just den typen av bil. Modellen är 451 centimeter lång och har plats för fem passagerare. Utöver det nämns ingen annan information om bilen, ingenting om dess drivlina eller pris. Och den enda släppta bilden avslöjar inte mycket. Det enda vi får veta är att den ska lanseras under våren 2022.

Även om märket presenterar Austral som den första i en ny serie är det inte länge sedan Renault Arkana kom till Europa och Sverige. I somras dök den ”slanka” hybrid-suven upp här och den har vunnit ett av våra tester, tack vare sin snåla förbrukning.