Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Renault Espace faceliftRenault Espace faceliftRenault Espace facelift
Renault Espace facelift

Renault Espace facelift i stället för en helt ny

Renault har bestämt sig för att uppdatera trotjänaren Espace i väntan på en ny generation. Nu har man släppt de första bilderna och kort med information. Vad tycks? Till det bättre eller sämre?

För 28 år sedan, närmare bestämt 1984, lanserades första generationen Renault Espace. En stor och rymlig MPV, eller minibuss om man så vill, som egentligen var tänkt att vara en Talbot. Ett märke som bara ett par år senare lades ned.

 På dessa 28 år har fyra generationer Espace sett dagens ljus där den senaste kom 2003. Dagens Espace, som också finns som Grand Espace med förlängd hjulbas, är alltså nio år gammal och det är hög tid för en ersättare, något man trodde skulle visas upp på bilsalongen i Frankfurt hösten 2011, men icke. Den kommer i stället inom ett par, tre år – får vi hoppas.

 Däremot visar Renault nu upp fjärde generationen med ett ansiktslyft (fransmännen kallar bilen dock för nya Espace). I samband med detta har man skickat ut nästan ingen information alls och endast två bilder där vi kan se att fronten har gjorts om och anpassats en gnutta för att släktskapet med övriga Renault-modeller ska vara tydligare. Det betyder större och mer upprätt emblem i grillen vars ribbor nu löper hela vägen mellan strålkastarna. Dessa har i sin tur moderniserats lite.

 Stötfångaren och frontspoilern har gjorts om och bilens underbett har förstärkts än mer.

 Mer än så bjuder inte Renault oss på förrän i början av juli. Tills dess kan du få bläddra igenom bildgalleriet nedan där du även kan ta del av bilder på alla fyra generationer Espace som tillsammans sålt i över 1,2 miljoner exemplar.