Renault firar F1-titeln med Megane RS-specialare

Om någon F1-intresserad mot förmodan har missat att Renault tog hem F1-titeln förra året så blir de påminda nu. Renault släpper specialmodellen Megane RS Red Bull Racing RB8 för att fira sin seger.

Renault är duktiga på att bygga sportiga RS-versioner av Megane och de är nästa lika duktiga på att spotta ur sig olika specialutgåvor av sina olika modeller. Megane RS finns sedan en tid tillbaka i specialutförandet Red Bull Racing RB7 men nu släpps ytterligare en variant.

 Som ett led i firandet av Renaults seger i konstruktörsmästerskapet i Formel 1 i fjol har man tagit fram nya Megane RS Red Bull Racing RB8. Den nya specialversionen lackeras i samma djupt mörkblåa kulör och röda detaljer som Formel 1-bilen och på insidan förgylls bilen av Red Bull Racing-logotyper på trösklarna och stolsryggarna. Utvändigt syns dessutom en stiliserad lagerkrans på de bakre sidorutorna, bara för att Renault vill skryta lite extra med att de vann. I övrigt får den nya RB8-versionen samma Bridgestone-däck som sitter på Megane Trophy-bilen. Megane RS Red Bull Racing RB8 ska bara byggas i 30 exemplar och alla verkar dessvärre vara tingade av den brittiska marknaden. Här i Sverige får vi alltså även fortsättningsvis hålla till godo med RB7-modellen.