Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090511-renault-skrotpremie
090511-renault-skrotpremie
090511-renault-skrotpremie
090511-renault-skrotpremie

Renault ger 20 000 för skrotbilar

Någon allmän skrotpremie har ännu inte införts i Sverige. Men den som köper en ny Renault kan från och med nu få bra betalt för sitt skrot. Renault ger 20 000 kronor till den som skrotar en tio år gammal bil och köper en ny Renault.

 Nu inför Renault en egen skrotpremie i Sverige. Den som köper en ny Renault och samtidigt skrotar en minst tio år gammal bil får 20 000 kronor i rabatt på den nya bilen. Enligt Renaults beräkningar finns det 2,5 miljoner bilar i Sverige som är över tio år gamla, 300 000 av dessa är så gamla att de saknar katalysator. Dessa bilar är både miljöfarliga och osäkra. Renault vill att de gamla bilarna ska bort från vägarna och inför därför skrotpengen på 20 000 kronor.

Kraven för att få pengarna från Renault är att ägaren till bilen som skrotas och köparen av den nya bilen är densamma, att köparen är en privatperson som har ägt bilen mer än tre månader samt att ett skrotningsintyg kan visas upp vid köp av den nya bilen. Renault säger sig godkänna i stort sett vilket skrot som helst. Bilen behöver varken kunna köras, vara påställd eller ha klarat besiktningen. Om en väsentlig del som motor, växellåda eller dylikt saknas kan en mindre avgift tillkomma.

Om man köper en ny Renault Clio och samtidigt skrotar sin gamla bil sjunker priset till 99 000 kronor. Vid köp av en Mégane Flex Fuel får man utöver 20 000 i skrotpremie, den statliga miljöbilspremien på 10 000 kronor. Förutsatt att man skyndar sig och köper innan den 1 juli i år. Renaults kampanj gäller under perioden 9 maj – 31 juli.

Läs mer