Renault gör fransk version av Nissan Juke

Säga vad man vill om Nissan Juke, men säljer gör den trots alla nedlåtande kommentarer om dess utseende. Nu vill Nissans allierade Renault haka på tåget och göra en fransk Juke.

Renault har inte rosat suvmarknaden under de år som Samsung-baserade Koleos har funnits att köpa. Men Renault ger sig inte utan vill nå samma framgångar som sin allianspartner Nissan som går som tåget med Juke, Qashqai och X-Trail.

 Därför har man nu för avsikt att bygga en fransk version av Juke, en bil som enligt Auto Express kommer att dela en hel del linjer med Renault Captur Concept (bilderna nedan) som visades upp på Genèvesalongen 2011. På samma vis som Juke är det tänkt att framhjulsdriva och fyrhjulsdrivna versioner ska erbjudas samtidigt som motorpaletten väntas bli densamma som till Juke.

 Men Renault nöjer sig inte med det. Deras plan är att göra tre olika suvar/crossovers i tre olika storlekar. Utöver Juke-varianten tänker de sig också att populära Qashqai och lite ruffigare X-Trail ska lanseras i franska Renault-utföranden. De båda sistnämnda kommer att baseras på nästa generation av sina japanska kusiner.