Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Renault Kadjar uppdateras

Modellen Kadjar kom 2015 och nu är det dags för en uppdatering. Nya stolar, pekskärm och dieselmotorer märks liksom delvis ny design utvändigt.

Den må kännas ny men Renaults suv Kadjar kom faktisk 2015 och vår första provkörning kan du läsa här . Nu är det dags för en uppdatering.

Utvändigt handlar det om ny strålkastarsignatur, rektangulära LED-dimljus, smalare dim- och backljus bak som är mer integrerade i den nydesignade stötfångaren. Även fram är plastsjokens form ny och grillen har ett nytt kromat utförande.

Ny pekskärm och tre vred där under hör till nyheterna.Ny pekskärm och tre vred där under hör till nyheterna.Ny pekskärm och tre vred där under hör till nyheterna.
Ny pekskärm och tre vred där under hör till nyheterna.

Invändigt har stolarna arbetats om för bättre långfärdskomfort och har förlängbara sitsar. Knapparna på dörrsidorna är upplysta och ventilationen till baksätet har uppdaterats.

På mittkonsolen finns en 7-tums pekskärm som är mer integrerad i designen än tidigare och kan spegla din mobiltelefon. Under skärmen finns nu ett modernare snitt till luftkonditioneringen med tre vred.

Smala springor för back- och dimljus.Smala springor för back- och dimljus.Smala springor för back- och dimljus.
Smala springor för back- och dimljus.

Motormässigt erbjuder ”nya” Kadjar fortfarande tre fyrcylindriga bensinmotorer i sortimentet på 130, 140 respektive 160 hästkrafter. Dieselmenyn består av två uppdaterade versioner av de tidigare: dCi 115 och dCi 150 men fem respektive 20 extra hästkrafter.

Kadjar är Renaults fjärde bäst säljande personbilsmodell i Sverige efter Clio, Captur och Mégane. 35 exemplar såldes under augusti månad att jämföra med 55 för samma månad förra året. Totalt har det sålts 965 exemplar av Kadjar i Sverige i år.