Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081002-renault-be-bop
081002-renault-be-bop
081002-renault-be-bop
081002-renault-be-bop

Renault Kangoo Be Bop visas i Paris

Den kanske ser ut som ännu en märklig fransk konceptbil. Men faktum är att denna kortade Kangoo med tak som kan öppnas och bakruta som kan fällas ned, är en produktionsfärdig bil.

Denna märkliga lilla bil som syns på bilderna är nya Renault Kangoo Be Bop. Det märkliga utseendet och det lika märkliga namnet försäkrar att ingen kan missta den för att vara något annat än en ny fransk bil i litet format. Det senaste tillskottet till Kangoo-familjen har samma speciella taklösning som kunde ses på Kangoo Compact Concept som visades på förra årets Frankfurtsalong.

Det är minst sagt en udda konstruktion Renault visar upp. Kangoo har kortats med två dörrar och likt en konservburk kan taket fläkas upp för att ge ljus, luft och rymd till kupén. Baktill sitter två individuella stolar monterade nio centimeter högre än framstolarna, inte helt olikt en biosalong. Känslan av att åka på ett pickup-flak lär inte vara långt borta när taket skjuts fram och bakrutan sänks ned. Kangoo Be Bop sätter även begreppet tredörrarsbil på prov. Likt få andra bilar kan bakluckan verkligen användas som dörr då de bakre passagerarna kan ta bakvägen och slinka in mellan de två stolarna.

Förutom det kortare formatet och det nya taket skiljer sig Be Bop från sitt vanliga syskon genom tvåtonslackering, svarta strålkastare, nya stötfångare, nya 16-tums fälgar samt den 20 millimeter högre markfrigången. Motoralternativen är en 85-hästars, 1,5 liter stor dCi-motor, en 100-hästarsversion av samma motor samt en bensinmotor på 1,6 liter som ger 105 hästkrafter. Vi européer kan köpa vår Kangoo Be Bop med start våren 2009.

Provkörning