Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Renault Kangoo ZE med eldrift Årets Van

Renaults eldrivna Kangoo ZE har som första elbil blivit vald till Årets Van när en jury bestående av 22 motorjournalister valde ut den bästa transportbilen.

Vid International Trailer Show i Beligen valdes för första gången någonsin en elbil vald till Årets Van. Renault Kangoo ZE kunde plocka hem titeln framför konkurrenterna som bland annat bestod av Volkswagen Caddy, Iveco Daily och Fiat Ducato.

 –Med Kangoo ZE är den elektriska transportbilen inom räckhåll för den genomsnittlige europeiska kunden och därmed ger den ett stort bidrag till miljömässiga hållbara transporter av gods på väg, motiverar juryns ordförande Pieter Wieman vinsten.

 Renault Kangoo ZE har en lastkapacitet på 650 kilo, fördelat på upp till 3,5 kubikmeter. Litiumjon-batterierna ger bilen en räckvidd på 160 kilometer och Kangoo ZE har en toppfart på 135 kilometer i timmen. Koldioxidutsläppen är motsvarande 62 gram per kilometer för den 4,2 meter långa bilen. Kangoo ZE lanserades i slutet av förra månaden, men Sverigepremiären dröjer. Exakt hur länge är ännu inte klart, men man kan räkna på ett pris runt 200 000 kronor.