Renault Laguna Coupé facelift 2012

Renault Laguna Coupé facelift 2012 officiell

Det är drygt tre år sedan coupéversionen av Laguna lanserades och det är dags för en uppdatering. Förändringarna innehåller små kosmetiska justeringar, en ny tuffare version samt snålare dieselmotor.

Det är inte bara i Tokyo som det är bilsalong just nu, även i italienska Bologna ställs det ut bilar för allmän beskådan. En av nyheterna i det pastaätande landet är Renault Laguna Coupé som genomgår ett ansiktslyft inför modellår 2012.

 Som vi kan se på bilderna handlar det om väldigt nätta förändringar sett till utseendet. Strålkastarna har försetts med moderiktiga LED-varselljus, fälgarna har fått ny design och är av storleken 17 tum även när man köper Laguna Coupé i basutförande och exteriörfärgerna har utökats med en pärlvit kulör.

 En speciell modellversion kallad Monaco GP berikar versionsutbudet. Den har en svart specialfärg och är standardutrustad med bland annat 18-tumsfälgar i Chrome Shadow-kulör.

 Den som vill vara riktigt exklusiv ska välja modellversionen Monaco Grand Prix Racing som endast släpps i 49 exemplar och enbart går att beställas på nätet sedan tre dagar tillbaka (ej i Sverige). Alla 49 exemplar är utrustade med 150-hästarsdieseln sammankopplad med manuell växellåda, mattsvart lackerat tak, backspeglar i svart metallic, ett för modellen unikt aerodynamiskt paket samt fyrhjulstyrning. De 49 som köper Monaco Grand Prix Racing-versionen får också körkurser på bana i Formel 3-bil.

 Motorerna till Renault Laguna Coupé är flera till antalet, men i Sverige kommer endast 175-hästarsdieseln att säljas, precis som i dag. Mest intressanta motornyheten är intåget av Energy Smart Management, ESM, som tar tillvara på rörelseenergi vid retardation/inbromsning och lagrar denna i batteriet för att driva exempelvis luftkonditionering, radio och ljus. Det sparar några droppar bränsle och därmed är miljöpåverkan mindre. I exempelvis 150-hästarsdieseln har koldioxidutsläppet, tack vare ESM, minskat från 149 till 126 gram per kilometer.

 Nya, uppdaterade Renault Laguna Coupé kommer till Sverige i januari/februari 2012. Om priset justeras jämfört med i dag (315900 kronor med automatlåda) är ännu inte känt.