Renault lanserar Scenic i Lounge-utförande

Dämpad musik, halvdunkel belysning och låga vita fåtöljer – om det är vad lounge betyder för dig så kanske du får tänka om. Nu lanserar nämligen Renault sin mpv-modell Scenic i Lounge-utförande.

Det må vara ett uttryck som andas tidigt 2000-tal, men när trenden med lounge-känsla på heminredning lagom har tappat sin styrka så kanske det är dags att den hittar in i franska mpv-bilar. Om du gillar den idén, och kanske till och med fortfarande tycker att ordet känns lite fräscht, så kanske du blir glad av att veta att Renault nu lanserar både Scenic och den lite större syskonbilen Grand Scenic i en begränsad upplaga kallad ”Lounge Edition”.

Vad innebär då en Scenic Lounge Edition? Inte så mycket, visar det sig. Den stora skillnaden mot en vanlig Scenic ska vara utrustningsnivån – Lounge Edition är nämligen försedd med en hel del av vad fransoserna normal sett har på tillvalslistan. Grunden är utrustningsnivån ”Zen”, som finns på den franska marknaden och bland annat inkluderar farthållare med begränsare, regnsensor och ljussensor för automatisk helljusstyrning.

I Loungeutförande tillkommer Renaults infotainmentsystem R-link, ett videosystem med dubbla sjutumsskärmar till baksätet samt dvd-spelare och möjlighet att koppla in USB och SD-kort, främre och bakre parkeringsassistans, backkamera och ett familjepaket med bland annat bord i baksätet och lådor under stolarna.

Räcker det för att få loungekänsla? Vi ställer oss tveksamma. Känner du dig ändå sugen så ska du slå till innan januari. Priserna i Frankrike börjar på 27 200 euro, och Renault säger inget om ifall Scenic Lounge Edition även är aktuell för Sverige.