Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110203-renault-wind-gordini110203-renault-wind-gordini110203-renault-wind-gordini
110203-renault-wind-gordini

Renault lanserar Wind i Gordini-utförande

Renaults lilla udda plåtcab Wind kommer nu i ett exklusivt utförande med historiska anor. På Genèvesalongen i mars får även Wind det legendariska Gordini-namnet och den klarblå färgsättningen.

För snart ett år sedan premiärvisades Renault Wind. Renault hade tagit fram en ny liten plåtcab som skulle konkurrera med Peugeot 207 CC. Wind förde inget större väsen av sig på Genèvesalongen 2010 men var ändå lite spännande med sitt flippbara plåttak. På årets Genèvesalong ska Wind bli ytterligare lite mer spännande då den ska premiärvisas i Gordini-utförande.

Gordini är Renaults nylanserade beteckning på de bilar som är lite exklusivare och mer personliga. Trots att Gordini är ett välkänt namn inom rallysporten har dagens Gordini-bilar mycket lite med sitt arv att göra. Den första Gordini-bilen ut på marknaden var Twingo Gordini RS, någon effektökning såg vi dock inte skymten av, bara en snygg färgsättning och hög utrustningsnivå. Renault väljer med all sannolikhet samma väg med Wind Gordini. Bilen får den klassiska klarblå Gordini-färgen och de två vita ränderna men mycket mer än så lär det inte bli. Motorbestyckningen väntas bli samma 1,6-litersmotor med 133 hästkrafter. Däremot lär Gordini-tillägget innebära en ny sportfjädring som styvar upp bilen en aning. Officiell information från Renault får vi närmare inpå Genèvesalongen.

Läs mer