110617-megane-rs-rekord

Renault Mégane RS Trophy 265 snabbast runt Nürburgring

Renaults nya RS Trophy knäcker sin föregångare Mégane R26.R:s tid från 2008 med nio sekunder!

För tre år sedan gav sig Renault sig på att försöka bli världens snabbaste framhjulsdrivna bil runt tyska racerbanan Nürburgring Nordschleife. Då tog det åtta minuter och sjutton sekunder att köra ett varv runt banan. 

När Renault nu upprepar rundan i en Renault Mégane RS Trophy med 265 hästkrafter stannade varvklockan nio sekunder tidigare. Den nya rekordtiden landar på strax under åtta minuter och åtta sekunder. Renault fortsätter därmed att vara världssnabbast runt Nordschleife med framhjulsdrivna produktionsbilar. Föraren Laurent Hurgon kunde säga såhär om bilen:

– Kurvor som ”Karusell” och ”Pflanzgarten” kräver enormt mycket av bilen och föraren, men Mégane RS Trophy är i sitt eget element här och det känns särskilt tryggt trots den kompromisslösa miljön.

Vi har tidigare skrivit om RS Trophy och siade då om en ännu värre variant än den RS Trophy 265 som nu alltså slagit rekord. Det är möjligt att det kommer en uppföljare till R26.R, men i nuläget verkar vi få nöja oss med Mégane RS Trophy 265.

Läs mer

Test och provkörningar