Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Renault Oroch – märkets första pickup snart här

Snart presenterar Renault sin första pickup någonsin, har fyrhjulsdrift och dubbelhytt. Under skalet döljer sig dock en annan bil.

Inför lanseringen av sin första pickup släpper Renault några skisser som visar vad vi kan förvänta oss. I oktober fick vi ta del av konceptbilen Oroch som visades på bilsalongen i Sao Paolo. Då liksom nu är bilen baserad på syskonmärket Dacias budgetsuv Duster, en storsäljare som säljs under Renault-flagg i bland annat Sydamerika.

Med de stora försäljningsframgångarna, även här i Sverige, har Renault kommit på att en lukrativ marknad som de ännu inte slagit sig in på, nämligen Pickup-marknaden. Det ska det dock bli ändring på den 18 juni då de presenterar sin första pickup någonsin. Den offentliga premiären kommer att ske på bilsalongen i Buenos Aires och troligtvis är det Sydamerika som är huvudmarknaden.

Enligt Renault kommer pickupen som ännu inte är namngiven att "bjuda på alla de egenskaper som Duster har", det vill säga fyrhjulsdrift, bruksigt utförande, samt troligtvis samma diesel- och bensinmotorer som till Duster på 105-125 hästkrafter. Pickupen har även dubbelhytt vilket betyder fyra dörrar, det är dock oklart hur mycket som ryms på flaket, enligt Renault är det "generöst med utrymme". Renault vill beteckna den kommande modellen som "Sports Utility Pickup", Renault vill alltså sälja en sup till sina kunder.

I nuläget är det oklart om modellen kommer till Europa, om den gör det kommer den troligtvis att säljas som en Dacia och vi kan då förvänta oss en prislapp på motsvarande vad en Duster kostar, alltså drygt 100 000 kronor, eventuellt lite mer.