Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110304-renault-r-space110304-renault-r-space110304-renault-r-space
110304-renault-r-space

Renault R-Space – lekrum för barnen

Renault bjuder på en försmak på nästa generation Scenic. Konceptbilen R-Space är också det tredje konceptet i snabb följd som visar ett nytt designspråk för det franska märket.

Vi har redan sett konceptbilen Renault Captur som tyder på att fransmännen är på gång att göra en egen version av Nissan Juke, men Renault har mer på gång. Konceptbilen R-Space står utställd i Genève och visar vad som kan vara på gång inför nästa generation MPV från Renault.

Renault R-Space är 425 centimeter lång, aningen kortare än nuvarande Scenic som mäter 434 centimeter, och har en betydligt mer uttrycksfull kaross. Renault vill beskriva bilen som en sportig och kompakt MPV för familjen. Renault kanske har en alldeles egen uppfattning om vad en barnfamilj behöver men vi tror att den genomsnittliga barnfamiljen får det svårt att använda interiören i konceptbilen, men den legoliknande baksoffan kanske kan glädja småbarnen. Renault har utformat bakdelen som ett lekrum, de olikfärgade klossarna styrs av 27 små elmotorer som kan skjuta upp eller sänka ned klossarna för att möjliggöra sex olika möbleringsalternativ.

För R-Space-konceptet har Renault även tagit fram en konceptmotor med den senaste tekniken. Konceptmotorn är trecylindrig och har en cylindervolym på endast 900 kubikcentimeter men sammankopplad med en dubbelkopplingslåda ska den ge prestanda som motsvarar en 1,6-litersmotor. Renault säger inte hur stark motorn är men uppger att den inte ska släppa ut mer än 95 g/km. Förbrukningen stannar på 0,37 l/mil. Motorn har en hel del teknik som kommer att finnas på nästa motorgeneration, bland annat en nyutvecklad typ av radio frequency tändstift, ett EGR-Boost system, ett stopp/start-system – och även en oljepump med variabel kapacitet. Variabla kamaxeltider och ett kompakt grenrör med integrerad turbo ger bättre acceleration vid låga varvtal. Den variabla oljepumpen  reglerar oljeflödet efter motorns krav för stunden och begränsar pumpens energiförbrukning.

Läs mer