Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Renault Sandero RS officiell

Här är den billigaste RS-modellen från Renault Sport, men det är inte en Renault.

https://youtu.be/hLHCb1kRjfE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Sandero är inte en bil som vi här i Europa förknippar med Renault då den säljs som en Dacia här. I Sydamerika marknadsförs modellen dock som Renault och nu har den lanserats i RS-version.

Motorn är en tvåliters sugmotor som levererar 147 hästkrafter, den kopplas till en sexväxlad manuell låda och driver på framhjulen. Utöver en något starkare motor än i vanliga Sandero har RS-versionen även fått en del sportiga detaljer.

Svarta 17-tumsfälgar, bakre diffusor samt spoiler, omjusterad fjädring, skrivbromsar bak och sportavgassystem med dubbla utblås är några av förändringarna. I kupén sitter en treekrad sportratt med RS-logo och det finns även en RS-knapp som tillåter föraren att välja mellan tre körlägen, antingen Standard, Sport eller Sport Plus. Det sistnämnda är avsett för bankörning och avaktiverar antisladdsystemet.

0-100 km/h ska avklaras på åtta sekunder och toppfarten anges till 202 km/h. Jämfört med en Clio eller Megane RS är Sandero RS rena fyndet, från 58 880 real, cirka 128 000 kronor. Men Sandero RS säljs i nuläget endast i Sydamerika.