Renault Scenic och Grand Scenic

Renault Scenic och Grand Scenic ansiktslyfta

Familjefraktarna Scenic och Grand Scenic uppdateras med nya snålare och renare motorer och Renaults nya formspråk.

Januari 2012 är månaden alla Renault Scenic-fans har väntat på. Då lanseras nämligen både Scenic och den större Grand Scenic i ny mundering. Precis som det andra nyligen uppdaterade syskonet Laguna Coupé kommer de nya bilarna få Renaults nya formspråk, vilket innebär en uppdaterad front och akter. LED-lampor och kromade detaljer kombineras med nya fälgar och utrustningspaketet Bose Edition som nu går från tillval till att bli ett helt eget utrustningspaket. 

 Under huven finner den som letar tre nya motorer. Två av dem, bägge dieselmotorer, hamnar lagom inom ramarna för att få kallas miljöbilar, med utsläpp på 105 respektive 114 gram koldioxid per kilometer. Effektsiffrorna ligger på 110 hästkrafter och 260 newtonmeter för 1,5 dCi 110 respektive 130 hästkrafter för dCi 130. Förbrukningen för de båda motorerna blir snarlika, med 0,41 och 0,44 liter per mil. 

 Scenic-bilarna blir de första Renault utrustar med automatisk av- och påbländning av helljus och ett varningssystem för de som vill råkar byta fil av misstag. 

 De svenska priserna är inte satta i nuläget, men priserna börjar på 21 350 euro när bilen börjar säljas i Frankrike.