Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071003-twingo-nokia
071003-twingo-nokia
071003-twingo-nokia
071003-twingo-nokia

Renault Twingo Nokia

Franska Renault och finska Nokia har påbörjat ett samarbete som nu mynnat ut i specialversionen Twingo Nokia. Den innehåller bland annat nyheter som bluetooth och iPod-kontakt.

Samarbetet innebär en ny rad av elektronik inuti bilen. Bluetooth, iPod-kompabilitet, USB-kontakt, fjärrdisplay och mobiltelefonkontroller är några av nyheterna. Nya Renault Twingo Nokia hyser också ett gps-navigeringssystem som är kompatibelt med Nokias telefon 6110 Navigator som man får tillsammans med köpet av bilen. MPS-kompatibel cd-radio med sex högtalare är också standard.

Bilen får dessutom ett unikt utseende med interiöra och exteriöra förändringar. Bland annat dekorer med mörk metallyta, tonad bakruta och mittkonsol med Nokia-tema.

Motorerna till Renault Twingo Nokia blir en bensinare på på 1,2 liter och 75 hästkrafter samt en diesel på 1,5 liter och 65 hästkrafter.

Bilen lanseras i Frankrike den 29 oktober. Där kommer den att kosta motsvarande 118 000 kronor för bensinaren och 131 000 kronor för dieselmaskinen.

Kort efter lanseringen i Frankrike kommer den även till Italien, Tyskland, Holland, Belgien och Slovenien. Om den kommer till Sverige är ännu okänt.