Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080201-renault-twingo-rs
080201-renault-twingo-rs
080201-renault-twingo-rs
080201-renault-twingo-rs

Renault Twingo RS – liten och rapp

Teknikens Värld var som enda svenskt motormagasin närvarande på smygpremiären av Renault Twingo RS – prestandaversionen av märkets minsting.

Renault passade på att utnyttja världspressens uppmärksamhet vid lanserandet av 2008 års Formel 1-vagn R28 i Paris i går genom att samtidigt smygvisa Renault Twingo RS. Den riktiga premiären sker först på Genevèsalongen i början av mars.

Twingo RS  blir instegsmodellen i Renaults ”prestandasortiment”, Clio RS kom 2006 och Mégane RS redan 2004.

Några tekniska data finns inte ännu men det handlar om en visuellt upphottad Twingo med sedvanliga attribut som större däcksdimensioner, bakvinge, sidokjolar, mer markerad ”venturitunnel” samt tuffare uppsyn i fronten med hjälp av nya plastdetaljer. Modellen presenterades i konceptform på Parissalongen 2006.

Twingo RS har skrämts upp rejält under huven och ger dig 133 hästkrafter i stället för ur-Twingons 60 eller 75, beroende på utförande. Även chassit kommer få sig en översyn och blir betydligt styvare.

Tyvärr går inte Twingo att hitta i de svenska bilhallarna och RS-modellen är inte aktuell för Sverige berättar Karin Karlsson på Renault Nordic.