Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Renault

Renaults Volvo-baserade hybrid byggs i Sydkorea

Renaults samarbete med Geely kommer att mynna ut i en suv med hybriddrivlina som bygger på samma plattform som Volvo-modeller. Nu förhandsvisas konceptbilen.

Tidigare i år blev det klart att Renault och kinesiska Geely ingår samarbete. Något som betyder att Renault ska använda sig av CMA-plattformen som ligger till grund för bland annat Volvo XC40 och Lynk & Co 01. För Renaults del gäller det bilar främst avsedda för den sydkoreanska marknaden men även för viss export. Då stod det även klart att Geely kommer att stå för hybridtekniken medan Renault ansvarar för designen.

Nu visar de ett första smakprov av vad vi kan förvänta oss när den första produktionsmodellen av samarbetet kommer att lanseras under 2024. Innan dess kommer vi dock få ta del av en konceptbil.
Vi kan se att det blir en coupésuv som placerar sig i D-segmentet där bland annat Renault Arkana huserar idag. Vi kan skymta något skarpare linjer hos siluetten än vad vi är vana vid från Renault idag.

Renault ska under de kommande sex åren investera 900 miljoner euro i Sydkorea och vd Luca de Meo anser att landet kommer att fungera som en viktig produktionsbas för företaget under de kommande åren. Bland annat tack vare att Sydkorea har frihandelsavtal med ett stort antal länder.