Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Retrobilen klar för beställning – om du har råd

Mer information om kittet som hyllar Citroën HY och bygger på Jumper har kommit ut. Och det blir en dyr historia…

Minns du kittet som förvandlar din Citroën Jumper till en modern variant av klassiska HY som vi skrev om för en tid sedan? Nu har vi äntligen fått veta lite mer om bygget skapad av David Obendorfer och Fabrizio Caselani.

Vi har goda nyheter för dig som går omkring och väntar på att få göra en beställning: du kan göra det från den 15:e maj, alltså på måndag nästa vecka. En annan god nyhet är att kittet från och med 2018 kommer att komma i produktion och alltså inte bara begränsa sig till 70 exemplar för att fira HY-modellens 70 år nu i år.

Men som med allt för goda nyheter kommer det också dåliga. I det här fallet är det priset: från 42 900 euro, motsvarande närmare 415 000 kronor kostar paketet monterat och klart. Själva köpupplägget känns också lite otryggt: lägg en handpenning på 3 000 euro senast fem dagar efter att du har anmält intresse för att köpa kittet. Inom två månader får du ett designförslag från Caselani Automobili, bilen går bland annat att få som campingbil och food truck. På det har du två veckor på dig att betala 40 procent av det totala priset. Någon chans att ångra sig och få pengarna tillbaka finns inte.

Kittet passar på modellerna Jumper (Relay på vissa marknader), Peugeot Boxer och Fiat Ducato av årsmodell 2006 och senare samt Ram Promaster från 2013.