Rinspeed Etos – bilen som har allt du inte behöver

Rinspeed visar upp sin senaste konceptbil, bilen som har allt du inte behöver. Eller vad sägs om en drönare som automatiskt hämtar rosor?

https://youtu.be/nrdxgMasV7s

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

För några månader sedan delade schweiziska Rinspeed med sig av några skisser på den kommande konceptbilen Etos. Då fick vi inte veta så mycket om bilen förutom att den skulle ha en landningsplats för en drönare på bagageluckan.

Etos ska visas på CES-mässan i Las Vegas, men Rinspeed kunde tydligen inte vänta tills dess då de nu har släppt ett stort bildgalleri på den udda konceptbilen. Tidigare nämnda drönare är kvar och den ska dels kunna användas till att flyga själv eller helt enkelt beställa någonting och låta drönaren åka och hämta upp det, som exempelvis rosor vilket visas i filmen.

Utöver denna gimmick finns även en rad andra funktioner, då Rinspeed utvecklat konceptbilen i samarbete med 25 andra företag som alla bidragit med något.

Bland annat kan landningsplattformen för drönaren består av 12 000 LED-lampor och kan användas till att visa bildmeddelanden, vad det nu ska vara bra till. Ratten kan fällas in i instrumentpanelen när den självkörande funktionen används och föraren kan då ägna sig åt något så udda som att läsa en helt vanlig bok. Men skulle de åkande tycka att det är alldeles för analogt kan de trösta sig med att de kan titta på film eller liknande på någon av de två 21,5-tumsskärmarna på instrumentpanelen.

Om du inte har gissat det redan så baseras Etos på en BMW i8, således levereras drivkraft av densamma hybriddrivlina som i vanliga i8. En trecylindrig 1,5-litersmotor som med hjälp av en elmotor levererar totalt 362 hästkrafter och 520 newtonmeter.

Dörrarna känns tydligt igen från i8 men de konventionella sidospeglarna har ersatts av kameror, dessa kompletteras av ytterligare sex kameror som ger en komplett bild runt om bilen.

Etos har som sagt världspremiär på CES-mässan i januari, men någon produktionsversion av denna konceptbil kan vi inte förvänta oss att se i framtiden.