Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101202-rinspeed-bamboo101202-rinspeed-bamboo101202-rinspeed-bamboo
101202-rinspeed-bamboo

Rinspeed leker med bambu i Bamboo

Nu är schweiziska Rinspeed igång och leker igen. Företaget som har gett oss många galna konceptbilar avslöjar redan nu vad de ska visa på Genèvesalongen i mars. Vi vet inte exakt vad de har skapat, men det har med bambu och 1970-talet att göra.

Bilsalongen i Genève öppnar inte sina dörrar förrän i mars nästa år men schweiziska Rinspeed kan tydligen inte vänta, de visar sin konceptbil Bamboo redan nu. Som vanligt när det handlar om Rinspeed är det inte tal om någon konventionell bil, Rinspeed har för vana att låta kreativiteten flöda och så tycks de även ha gjort vid skapandet av Bamboo.

Som namnet antyder har Bamboo vissa inslag av det tropiska träslaget. Vi får hoppas att de har valt annat material till chassi och kaross men interiören sägs till stora delar vara konstruerad i bambu. Rinspeed vill dessvärre inte säga något om vad som finns under det Mini Moke-liknande skalet men de beskriver hela skapelsen som en förvuxen golfbil. Med Bamboo har Rinspeed eftersträvat en svårfångad och svårbeskriven känsla, vi överlåter ordet till Rinspeed själva: 

 ”Detta öppna fordon väcker längtan efters sol, sommar, lätthet, enkelhet och önskan att vara på stranden. Det är en blinkning till 1970-talet, södra Frankrike och St Tropez. Man kan föreställa sig Brigitte Bardot bakom ratten med playboyn Gunther Sachs vid sin sida på väg mot Tahiti Beach.”

Läs mer