Foto: gve london

Rockstjärnans Ferrari F40 till salu

Klassiska Ferrari-bilar är ofta mycket attraktiva på marknaden. Och ännu mer attraktiva tenderar de att bli när de ägts av en kändis. Detta är en F40 som ägts av musikern och Ferrari-entusiasten Eric Clapton.

https://youtu.be/U3TPafcQZe4

Det är många "kändisbilar" till salu just nu, och inte minst av märket Ferrari. Om du inte var sugen på en Testarossa från Miami Vice, en 308 GTS från Magnum eller Justin Biebers lite modernare 458 Italia, så kanske du attraheras mer av denna ikoniska modell, som ägts av den brittiska musikern Eric Clapton.

Clapton verkar ha en förkärlek till just Ferrari. För fem år sedan lät han till exempel Ferrari specialbygga honom en bil baserad på 458 Italia. Bilen fick namnet SP12 EPC och kostade gitarristen och sångaren 4,7 miljoner dollar (ca 42 milj kr).

Nog om den specialbyggda 458.an. Detta är en Ferrari F40 och den är inte speciell på något annat sätt än att den är just en F40, och att den ägts av en rockstjärna förstås – vilket är speciellt så det räcker och blir över för många. Bilen är tillverkad 1991 och körd sparsamma 10 881 kilometer under sin drygt 25 år långa livstid. Eric Clapton ägde den mellan år 2000 och 2003, och nu är det ägaren som köpte den av Clapton som säljer.

Bilen bär den klassiska färgen Rosso Corsa, med matchande röda skalstolar. Allt på bilen är original, och så alltså även V8:an på 2,9 liter med 471 hästkrafter och 576 Nm. Priset som begärs är 925 ooo pund (knappt 10 milj kr), och annonsen finner du här.

Har du klickat på denna artikel och dessutom läst den så tycker du antagligen, precis som vi, om gamla läckra sportbilar. Så nu fattas det därför bara att du spanar in filmen här ovan också – där Claptons F40 visas upp i detalj.