Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rolls-Royce 103EX är framtidens lyxbil

Rolls-Royce ägs av BMW som i år firar 100 år i branschen. Då passar den brittiska lyxbilstillverkaren på att uppmärksamma moderbolagets bemärkelseår med en ganska utflippad konceptbil för framtiden.

BMW har redan visat upp konceptbilen Vision Next 100 som illustrerar den bayerska biltillverkarens syn på framtiden. Nu gör BMW-ägda Rolls-Royce detsamma genom att presentera Vision 100 Next-konceptbilen 103EX.

103EX, som ser ut att platsa i nästa Star Wars-film, är, precis som BMW:s konceptbil, självkörande. I denna lyxbilsklass är det autonoma konceptet klockrent med tanke på att ägaren av bilen allt som oftast sitter i baksätet med en chaufför bakom ratten. Om sistnämnda är mänsklig eller inte spelar förmodligen mindre roll. Som du kanske redan har sett så saknas det faktiskt ratt i 103EX, så en mänsklig chaufför hade verkligen inte gjort nytta här. I stället finns Eleanor där, en virtuell värd och chaufför som tar hand om de åkande.

Ingen ratt, i stället en virtuell värd och chaufför som underhåller passagerarna.Ingen ratt, i stället en virtuell värd och chaufför som underhåller passagerarna.Ingen ratt, i stället en virtuell värd och chaufför som underhåller passagerarna.
Ingen ratt, i stället en virtuell värd och chaufför som underhåller passagerarna.

Det futuristiska Rolls-konceptet är inte bara handbyggt och innehåller dyra material samt avancerade tekniker, det sägs också vara en förhandstitt på hur kommande modeller från Rolls-Royce kan se ut.Trots det rymskeppsliknande utseendet finns där typiska Rolls-Royce-attribut så som kylarprydnaden Spirit of den vertikala grillen.De integrerade 28-tumshjulen är konststycken i sig, tillverkade för hand av 65 aluminiumbitar vardera.Missa inte det stora bildgalleriet nedan där du bjuds på alla läckra detaljer som 103EX innehåller, samt de två filmerna där den nedersta är en virtuell 360-gradersupplevelse (du styr) av bilen.

https://youtu.be/dGSm082ELXYhttps://youtu.be/q7gygumHoos