Rolls-Royce firar OS med specialmärke

För första gången på 108 år har Rolls-Royce gjort om sitt kylarmärke. Där de klassiska dubbla R:en tidigare satt finns numer en hyllning till de Olympiska Spelen.

För första gången sedan 1904 svävar the Spirit of Ecstasy över ett nytt märke. De nya märkena har tagits fram av Rolls-Royce specialavdelning Bespoke Team och visades upp i samband med OS-avslutningen under söndagen. Spirit of Ecstasy själv har dessutom fått en engelsk flagga i stället för sin vanliga klänning.

 Navkapslarna pryds på specialmodellerna av de tre modellerna Phantom Drophead Coupé med de olympiska spelens valspråk Citius, Altius, Fortius – Snabbare, Högre, Starkare.

 – Jag är glad att Rolls-Royce Motor Cars blev inbjudna att ta del av att fira spelen och det är passande att vi erkänner det här högtidliga tillfället med en lämplig hyllning. De här unika bilarna byggdes för hand vid Rolls-Royce hem i Goodwood av våra dedikerade och hängivna anställda. Hela teamet kan känna stolthet för deras del i att skapa historia för vårt företag, säger Rolls-Royce-chefen Torsten Müller-Ötvös i ett pressmeddelande.