090813-video-rr-ghost

Rolls-Royce Ghost in action

Den officiella premiären sker inte förrän i Frankfurt i september men redan nu vet vi det mesta om Rolls-Royces nya volymmodell. Britterna är ovanligt frikostiga och bjuder dessutom på ett videoklipp där vi får se en helt omaskerad Ghost på allmän väg.

Rolls-Royce Ghost är förmodligen en av de sämst bevarade bilnyheterna på senare tid. Den nya lill-Rollsen ska inte visas förrän på Frankfurtsalongen i september men ändå har vi sedan länge vetat hur den ska se ut och vad som finns under skalet. Detta beror förstås delvis på att Rolls-Royce inte har gjort mycket för att bevara hemligheten Ghost. Spionfotograferna har varit flitiga med objektiven samtidigt som Rolls-Royce har läckt ut information med jämna mellanrum. Nu har Rolls-Royce gjort det igen. Läckt alltså.

I ett nytt videoklipp får vi se produktchefen Dan Balmer ta en förseriebil på en liten svängom på allmänna vägar. Det är med illa dold stolthet Balmer berättar om Ghosts uppförande på vägen hur sportbilsprestanda kombineras med högsta komfort tack vare en nyutvecklad luftfjädring med ”anti-roll stabilization”. Läs allt om luftfjädringen, den nya V12-motorn och självklart hela bilen via länkarna nedan.

https://youtu.be/nj5HbRUcG3A?height=347&width=575

Läs mer