Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail – inspirerad av blomma

När en vanlig Rolls-Royce inte duger kan den brittiska lyxbilstillverkaren ta i lite extra och bygga något utöver det vanliga. Nu visas nya modellen La Rose Noire Droptail som, milt sagt, inte är för alla.

Likt Ferrari är Rolls-Royce inte oävna när det gäller att bygga specialbilar på uppdrag av de allra viktigaste (läs: rikaste) kunderna. Nu går startskottet för en ny serie specialbyggen. Rolls-Royce har tidigare byggt en serie Sweptail-bilar och en serie som kallades Boat Tail. Nu är det dags för Droptail och först ut av fyra är exemplaret som kallas La Rose Noire Droptail.

En anonym, och förmodat välbeställd, kund har efterfrågat en bil med design och färg inspirerad av den mörkt vinröda rosen Black Baccara. Rolls-Royce uppger att det tog 150 försök att få till den perfekta lacken. En grupp färgexperter arbetade länge med att ta fram lacken som består av ett baslager och fem lager klarlack, alla utblandade med olika toner av rött för att få till det rätta pärlemorskimret.

Droptail är en strikt tvåsitsig cabriolet med en avtagbar hardtop. Trots att Rolls-Royce på senare tid mest uppmärksammats för sin första elbil Spectre är Droptail en traditionell bensinbil, med den klassiska V12-motorn på 6,75 liter under motorhuven. Nästan lika dyr som V12-motorn är förmodligen den analoga klockan mitt på instrumentbrädan. Det är en Audemars Piguet Royal Oak Concept som går att ta loss och sätta på handleden.