Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Rolls-Royce Ghost V-SpecificationRolls-Royce Ghost V-SpecificationRolls-Royce Ghost V-Specification
Rolls-Royce Ghost V-Specification

Rolls-Royce lanserar trimmad Ghost

Rolls-Royce Ghost V-Specification heter modellversionen du ska satsa på. En specialare där V12-maskinen pumpar ur sig totalt 600 hästkrafter, 30 fler än i standardmotorn.

”Lilla” Rolls-Royce Ghost har nyligen genomgått ett ansiktslyft, men det brittiska märket med tyska chefer vilar inte på hanen för det. I dag visar de upp Ghost V-Specification.

V-Specification innebär först och främst att den maffiga drivlinan bestående av en V12-motor på 6,6 liter och en åttastegad ZF-automatlåda har fått sig en genomgång för att leverera mer effekt. Standardmotorn har 570 hästkrafter men i V-utförande plockas det ut 30 extra vilket ger oss totalt 600. 80 procent av kraften finns tillgänglig redan vid tomgång.

 0-96 km/h går på 4,7 sekunder, en bra tid för en bil på 2,5 ton. Men de 30 extra hästarna har inte gjort underverk. En icke-trimmad Ghost gör nämligen 0-100 km/h på 4,8 sekunder.

Till Ghost V-Specification har Rolls-Royce plockat fram fem unika exteriörkulörer utöver de 44000 (!) färgvarianter som finns att välja sedan tidigare.

 De synliga kromade ändrören är valfria för Ghost V-kunden, medan 21-tumshjulen med både svart och högglanspolerat är standard.

Interiört bjuds man som kund på gravyr och broderier på säten och andra ytor, handknackad stållucka som täcker multimediaskärmen samt klocka med svart krom.

Självklart finns V-Specification för både Ghost och Ghost EWB (lång hjulbas). Ingen prislapp uppges men lägg på en slant på de cirka 2,8 miljoner kronor som Ghost kostar i standardutförande.

Missa inte att läsa vår provkörning av Rolls-Royce Ghost och se vår film där vi rattar lyxbilen. Där hittar du ovärderliga råd och tips innan du springer ner till din lokala Rolls-Royce-handlare.