Rolls-Royce Phantom Coupé hyllar flyget

Rolls-Royce släpper ännu en specialmodell. Denna gång heter bilen Phantom Coupé Aviator Collection och hyllar märkets och grundaren Charles Rolls koppling till flyget.

Rolls-Royce Phantom Coupé Aviator Collection är en tribut till Charles Stewart Rolls som utöver att ha grundat bilföretaget Rolls-Royce även var en hängiven pilot och den andra britten att få ett pilotcertifikat utfärdat.

 – Charles Stewart Rolls var en pionjär som tänjde gränserna för både bilkörning och flygning. Med vår exklusiva Phantom Coupé Aviator Collection firar vi denne framstående brittiske hjälte, med en bil som antyder på det tidiga flygets experimentlusta parat med den bästa ingenjörskonsten, modern design och utsökt fint hantverk, säger Rolls-Royce vd Torsten Müller-Ötvös i ett pressmeddelande.

 Aviator Collection ska byggas i 35 exemplar och samtliga bilar kommer finnas med en rad färgkombinationer och material.

 Lacken på bilen på bilderna i galleriet nedan kallas Aviator Grey. Motorhuven är mattgrå precis som partiet runt grillen och framrutan. Inuti har man varvat metall och trä för att ge en känsla av att sitta i en cockpit. Kardantunneln har gjutits i aluminium och en flyginspirerad klocka har placerats mitt på instrumentbrädan. Nedre delen av instrumentbrädan är snidad i mahognyträ på samma sätt som tidiga flygplans propellrar.

 I handskfacket står ett broderat citat från Charles Rolls efter att han flugit med flygplanets uppfinnarbröder Wright. Citatet från 1908 lyder ”Styrkan i att flyga är som en ny gåva från Skaparen, den största skatten som någonsin skänkts till människan.”