Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom får subtilt ansiktslyft

Fem år efter att den åttonde generationen av Phantom presenterades kommer nu en liten, med betoning på liten, ansiktslyftning. Det är endast små detaljer som justeras.

Rolls-Royce beskriver modellen Phantom som en alldeles för viktig ”ikon” för att göra några uppdateringar egentligen. I stället menar de att ansiktslyftet handlar om vad som ska bevaras på bilen.

En detalj som förändras är grillen, eller snarare har man skapat en ny horisontell linje mellan varselljusen ovanför grillen. Men även själva gallret i grillen är numera även upplyst. Strålkastarna har prytts med laserskurna stjärnor.

Modellen har också fått nya hjul i rostfritt stål, med triangulära fasetter. Man kan också välja att få sin Phantom med så kallade skivhjul, som också är tillverkat i rostfritt stål samt har svart lack.

Enligt Rolls-Royce har kunder efterfrågat mörk kromgrillram, svarta lister runt motorhuv, vindruta och fönster – vilket nu är möjligt.

Nu kan man välja silvervit klädsel i Phantom.Nu kan man välja silvervit klädsel i Phantom.Nu kan man välja silvervit klädsel i Phantom.
1 AV 3
Nu kan man välja silvervit klädsel i Phantom.
Foto: Rolls-Royce
2 AV 3
Foto: Rolls-Royce
3 AV 3
Foto: Rolls-Royce

Invändigt är det inga större skillnader heller, ratten har blivit lite tjockare, vilket tillverkaren menar ska ge en mer sammankopplad och direkt kontaktpunkt för föraren. I övrigt har ingenting i interiören ändrats, men det går däremot att välja ett nytt silvervitt färgtema på sätena.

En nyhet som berör uppkoppling är debuten av ”Rolls-Royce Connected”. Det innebär bland annat möjlighet till bättre navigering genom märkets app. Systemet kan också visa bilens plats, säkerhetsstatus och aktuellt hälsotillstånd. Behöver föraren assistans eller service ordnas det med ett knapptryck.

Bilen behåller samma motor och ser sammantaget ganska likadan ut som innan.

– De subtila förändringarna vi har gjort för den nya Phantom Series II har alla varit noggrant övervägda och noggrant utförda. Små saker gör perfektion, men perfektion är ingen liten sak, kommenterar sir Henry Royce.