Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080215-rolls-taklucka
080215-rolls-taklucka
080215-rolls-taklucka
080215-rolls-taklucka

Rolls-Royce Phantom med taklucka

För dem som har råd med en Rolls-Royce men tycker att den är för svår att ta sig in i kan lösningen vara nära. EDAG erbjuder nu Phantom-ägare att såga upp ett hål i taket på deras bilar.

Ibland räcker inte ens en Rolls-Royce Phantom till för att behaga de allra mest förmögna. Ibland finns det önskemål som inte ens en av världens mest exklusiva bilar kan tillgodose. Det är här EDAG kommer in i bilden. Med devisen ”Vision of Comfort” modifierar de exklusiva bilar för att tillmötesgå de förmögna kundernas behov. På bilsalongen i Genève kommer EDAG att visa hur de har löst ”problemet” med Phantoms breda c-stolpe.

Den grova c-stolpen är just så grov för att baksätespassagerarna ska kunna färdas i enskildhet utan insyn från förbipasserande. Det finns dock ett problem med detta. Den breda c-stolpen gör att det i det närmaste är omöjligt även för en normallång person att inta baksätet i en något så när upprätt kroppsposition. EDAG:s lösning är lika enkel som genial; de har sågat ett hål i taket. Det låter som ett simpelt ingrepp, men EDAG försäkrar att ombyggnaden kräver stor teknisk precision. För det första fick bilens inredning inte förändras det minsta till följd av den nytillkomna takluckan. Interiören är precis lika exklusiv som tidigare, EDAG har till och med använt originalmaterial från Rolls Royce för att försäkra finishen efter ingreppet. För det andra fick bilens uppförande på vägen inte påverkas av takluckan. Förstärkningar i taket krävdes naturligtvis, vilket gör bilen tyngre. Det kompenseras dock av att luckans yttre panel är gjord i kolfiber.

Efter EDAG:s ingrepp kan passagerare ta sig i baksätet utan att behöva vika sig dubbelt. Med en enkel knapptryckning öppnas taket ljudlöst och de åkande kan kliva ombord utan problem. Så länge man tar sig in från höger vill säga. Luckan öppnas bara åt ett håll, så för chauffören blir det till att tänka efter innan bilen parkeras.