Rolls-Royce suv Cullinan avslöjad!

Den ska inte dyka upp förrän senare i dag, men redan nu kan vi visa den tack vare en bildläcka på Instagram. Så här ser Rolls-Royce Cullinan ut.

Nu är Rolls-Royce Cullinan officiellt presenterad.

För lite drygt fyra år sedan dök det upp ett rykte om att Rolls-Royce ska bygga en suv. ”Befängt”, kallade några det. För drygt tre år sedan bekräftade Rolls-Royce att ryktet stämmer och sedan dess har vi matats med mängder av spionbilder, både officiella och inofficiella, samt filmer som inte direkt visade bilen men däremot bilens förträfflighet, bland annat i sanddyner.

I dag, den 10 maj runt brittisk lunchtid, ska suven äntligen träda fram. Men Internet har än en gång tagit bort det roliga för en biltillverkare – Cullinan, som suven heter, har nämligen redan avslöjats i form av ett gäng bild som halkade ut på Instagram.

Det vi ser på bilderna är mer eller mindre en suv med ett utseende som vi absolut har förväntat oss. Den klassiska RR-grillen längst fram på en lodrät front och en väldigt lyxig insida med mycket träytor och skinn. Den stora instrumentbrädan faller förmodligen inte alla för.

Vi får även se en bild på ”uteplatsen” där bak som vi redan avhandlat.

Cullinan delar komponenter med BMW:s kommande lyxsuv X7 men motormässigt blir något BMW inte har, nämligen en V12-maskin på 6,75 liter. Klassiskt för Rolls-Royce. Denna dubbelturbomatade pjäs väntas ge närmare 600 hästkrafter för att inte bli allt för akterseglad av Bentley Bentayga. Motorn ger i nya Phantom 563 hästkrafter.

Försäljningen av Rolls-Royce tros dra igång i sommar och en prislapp det har spekulerats om är 2,5 miljoner kronor.