Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Rolls-Royce Wraith
Rolls-Royce Wraith
Rolls-Royce Wraith
Rolls-Royce Wraith

Rolls-Royce Wraith – första bilden

På Genèvesalongen i början av mars ska Rolls-Royce visa upp en helt ny modell. Namnet är Wraith, karossformen är Coupé och här är första bilden.

Bentley har rönt stora framgångar med sin väldiga coupémodell Continental GT och nu vill Rolls-Royce göra samma sak. Vi har redan sett spionbilder och luskat ut en del information om den kommande coupén som ska kallas Wraith men nu får vi också se den första officiella bilden. Som synes var vi inte helt fel ute med vår illustration från förra veckan.

Rolls-Royce är noga med att inte avslöja för mycket och vi får bara se Wraith i profil i dunkelt ljus. Vad vi kan se är att det handlar om en renodlad coupémodell med bakhängda dörrar. Våra tankar går genast till gamla men maffiga Brooklands.

Särskilt mycket information om Wraith finns inte tillgänglig än så länge. Sedan tidigare vet vi dock att den baseras på Rolls-Royce minsta modell Ghost och väntas bli cirka två decimeter kortare och 100 kilo lättare än denna. Motorbestyckningen blir en 6,6 liter stor V12-motor med dubbla turboaggregat. Avtäckningen i Genève sker den 5 mars.