Rolls-Royce Wraith rödare än någonsin

Rolls-Royce har dragit skynket av Wraith St. James Edition, en modellversion för alla som tycker att deras Rolls inte syns tillräckligt.

Brittiska superlyxbilstillverkaren Rolls-Royce släpper inte speciellt många modeller, däremot släpper de ofta olika versioner av respektive modell. Ska vi vara ärliga brukar vi inte skriva om alla dessa specialversioner, men i dag känner vi att vi att det är dags att göra ett undantag när Rolls-Royce nu har släppt Wraith St. James Edition. En bil som med tanke på namnet skulle vara klockren för Newcastle-fansen att ta sig hemmamatcherna med.

Wraith St. James är lackerad i en påtagligt röd kulör som ackompanjeras av grill i aluminium, kromhandtag och kromlister runt sidofönstren. Snygga femekrade fälgar har britterna monterat på bilen.

Bakom den blankpolerade grillen sitter, som i alla andra Wraith, en 6,6 liter stor V12-motor med twinturbo. Den levererar 632 hästkrafter och 800 newtonmeter. I framför allt brittisk motormedia har du i helgen kunnat läsa att Wraith St. James Edition är den starkaste Rolls-modellen någonsin. Det stämmer inte. De har nämligen blandat ihop britternas ”brake horsepower” (bhp, 624 i Wraith) med övriga Europas metriska hästkrafter (hk, 632 i Wraith).