Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Detroitsalongen 2013 i bilder
Detroitsalongen 2013 i bilder
Detroitsalongen 2013 i bilder
Detroitsalongen 2013 i bilder Foto: Mikael Stjerna, NAIAS

Rundtur bland bilarna på Detroitsalongen 2013

Bilsalongen i Detroit är en av de stora i världen. 2013 års upplaga är inget undantag även om bilarna som ställs ut har bytt inriktning. Här bjuder vi dig på en bildkavalkad med det bästa från salongsgolvet.

Pressdagarna är över och i lördags slog portarna till Detroitsalongen 2013 upp för allmänheten. Kanske du är på väg dit för att flanera bland alla bilar som ställs ut. Är du inte på väg till Detroit kan du i stället hänga med Teknikens Värld på en tur runt en stor del av bilarna som fångas av nyfikna blickar och fastnar på kamerornas minneskort. Ett betydligt billigare och snabbare alternativ.

 Teknikens Världs Mikael Stjerna, som just nu är på väg hem från Detroit, rapporterade hem att de senaste årens trend med hybrider och elbilar mer eller mindre var som bortblåst. I stället har biltillverkarna återgått till att fokusera på lyx, sport och muskler.

 Salongens i särklass största nyhet är varken Audi RS7 Sportback eller nya Lexus IS. Eftersom vi är i USA är det nya generationen Corvette Stingray som är stjärnan i rampljuset.

 Vilken bil ser du som stjärnan i rampljuset? Ta en titt i bildgalleriet nedan och låt oss höra. Vill du fördjupa dig i någon av bilarna kan du göra det här.