Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rykte: Alfa Romeo visar ny sportbil i vår

Snart kan en ny sportbil från Alfa Romeo komma till världen, något som märkets nya chef Jean-Philippe Imparato ska ha hintat om. Det är ännu oklart om det i så fall skulle bli en elektrisk modell eller en förbränningsmotordriven variant.

Alfa Romeo har inte mått bra på länge, men sedan Stellantis-koncernen bildades till dess nuvarande form – och märket fick en ny chef 2021 – har lite lim och plåster sett ut att kunna rädda företaget. Nu rapporterar brittiska sajten autocar.co.uk att chefen, Jean-Philippe Imparato, ska ha mer eller mindre bekräftat att en ny sportbil kan komma att visas upp redan i vår. Troligtvis blir det en skiss eller möjligen ett koncept som visas då.

Enligt Alfa Romeos tidigare uttalanden om framtiden borde inte en ny sportbil komma förrän i slutet av detta årtionde. Men Imparato ska ha antytt att det kanske blir en bil med förbränningsmotor och baserat på EU:s miljömål bör den komma snart då.

LÄS OCKSÅ: Ny modell från Alfa Romeo varje år till 2026 

– Du kommer att se något inom det sportiga fältet under första halvåret 2023. Vi använder ett ord för att definiera varumärket och det är ”sportighet”. För tillfället jag har två scenarier: full förbränningsmotor eller fullt elektriskt. Det kommer att bli väldigt spännande, väldigt selektivt och väldigt dyrt, har Imparato kommenterat i ärendet.

Bilen ska eventuellt kunna påminna om T33 Stradale, då märket menar att man har en ”ikonisk historia” att ta idéer ifrån. Imparato har tidigare bekräftat att Alfa Romeo Spider Duetto är ett namn han skulle vilja återinföra i framtida sportbilsmodeller. Vad som kommer att ingå i elektrifieringen från tillverkaren framöver återstår att se.