Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ryktet: Ännu starkare Honda Civic Type R

Honda Civic Type R slog nyligen varvrekordet på Nürburgrings nordslinga för framhjulsdrivna bilar. Men redan nu kommer uppgifter om att Honda planerar en ännu starkare version av rekordbilen. Det pratas till och med om en fyrhjulsdriven version.

Det är Automotive News som kommer med nyheten.

Några effektsiffror nämns inte, men enligt tidningen, som pratat med Hondas chef för Civic-erien, Hideki Matsumoto, finns en hardcore-version av golfklassaren i Hondas framtidsplaner. Anledningen är att man vill hålla uppe Type R-försäljningen.

-Vi siktar på att med jämna mellanrum släppa nya varianter för att få en mer stabil försäljningstakt, ska Matsumoto ha sagt till Automotive News.

Det pratas även om en Civic Type R med fyrhjulsdrift, som därmed skulle ta upp kampen med Golf R och Ford Focus RS. En nedtonad variant med fokus på komfort sägs också vara aktuell.

Senaste Honda Civic Type R är som bekant den snabbaste framhjulsdrivna bilen att köra runt Nürburgrings nordslinga. Rekordet från 3 april i år, som gjordes med en utvecklingsbil, lyder 7:43,80 – nästan sju sekunder snabbare än förra generationen Type R.

Kapningen har bland annat möjliggjorts tack vare mer effekt. Nya Honda Civic Type R för den europeiska marknaden är kraftfullare än någonsin tidigare med sin 320 hästkrafter och 420 Nm starka 2,0-liters turbomaskin.

Återstår att se vad denna hardcore-version har att ge!