Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hyundai

Så blir nya Hyundai Tucson

En helt ny design och en spektakulär mittkonsol med en stor bildskärm. På vissa marknader också två olika längder. Hyundai laddar för en viktig lansering av nästa generation Tucson.

Suven Tucson är på vissa marknader Hyundais storsäljare och generationsbytet är viktigt för det koreanska bilföretaget.

Hyundai har släppt några bilder på nya Tucson för att hålla uppe intresset. Speciellt inredningen är spektakulär med en helt ny typ av mittkonsol som Hyundai kallar "vattenfall".

Grillen har fått en helt ny design där lamporna och ljusbilden bildar två vingar.

Det blir fjärde gången som Hyundai visar upp en ny Tucson och modellen har genomgått en förvandling från lite tråkig och fyrkantig till mer sportig och dynamisk. På flera marknader ska Hyundai erbjuda två olika hjulbaser, på samma sätt som tidigare gjorts bland annat på Santa Fe som såldes med både två och tre sätesrader. Tyvärr kommer inte den längre Tucson till Europa, vi får hålla tillgodo med den femsitsiga bilen.

Foto: Hyundai

Tucson var Hyundais bästsäljare i Europa förra året med 139 822 sålda bilar. Men efterfrågan har minskat i år då den mindre modellen Kona sålt bättre.

I sin fordonsklass var Tucson den modell som sålde femte bäst förra året, efter Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai, Peugeot 3008 och Toyota C-HR.

Foto: Hyundai

Nya Tucson blir längre och bredare än dagens version och vi ser på bilderna att Hyundai valt en lång motorhuv och korta överhäng. Taklinjen är sluttande för att skapa en coupélik profil.

Pekskärmen i mittkonsolen ska flyta ner över instrumentbrädan som ett vattenfall.

 I fjol presenterade Hyundai konceptbilen Vision T Plug-in Hybrid som gav oss en föraning om nya Tucson.

Hyundai ska täcka av sin nya Tucson nästa vecka vid en global visning och lanseringen sker redan i slutet av det här året och det är troligt att Hyundai erbjuder en hybridversion. I dag säljs Tucson med en dieselmotor på 1,6 liter som arbetar tillsammans med en mindre elmotor.